Yoga, trommer, dans og kultur

På denne reisen vil du oppleve glede, energi og en gjestfrihet uten like. Maten er kortreist og økologisk. Alle aktiviteter som foretas gir positive ringvirkninger for de lokale, enten om det gjelder skolebesøk eller handel.

Velkommen til magiske kulturopplevelser. Det blir yoga på stranda, tromme- og dansekurs. Vi besøker barneskolen og landsbyhøvdingen, og vi skal hjelpe til med et forebyggende malariaprosjekt.

Pris: 20.600 for reise, mat og opphold

Inkludert:
• Fly tur/retur Banjul, Gambia, bagasje og flyavgifter
• 1 overnatting i Gambia
• 8 overnattinger i bungalow på Diannah Bolong, Senegal
• Daglig yogaundervisning med  Monica Tefke / Vedana yoga
• 30 min privatundervisning tilpasset dine behov
• 3 økologiske måltider hver dag
• Tromme- og dansekurs
• Utflukter til bla, marked og lokale utviklingsprosjekt
• Uberørte sandstrender 300 m fra campen

Ikke inkludert:
• Lunsj i Kafountine
• evt tips til underholdnig og annet

Om Vedana Yoga og Monica Tefke

Monica Tefke er eier og grunnlegger av Vedana Yoga og Vedana Terapi coaching og veiledning. Hun underviser, driver terapi og foreleser i Østfold og Oslo. Monica har helsefaglig, pedagogisk og terapeutisk bakgrunn. Våren 2016 avslutter hun sin mastergrad i familieterapi og systemisk praksis.

Monica kan si å leve yoga. ”Våger en å slippe hodet litt, å bare ”være” i hjertet, kan en bli overasket over hvor mye godt, spennende og vakkert en oppdager i hvert enkelt øyeblikk”. Monica er opptatt av å være et medmenneske. Det å se mennesket der det er, gi rom for og trygghet nok til å være i egen prosess, er vesentlig for henne. Trygghet, folkelig formidling, varme, latter og lekenhet er elementære faktorer i hennes praksis og væremåte.

Om Yogaprogrammet

Monica vil avholde en Vinyasa Flow klasse hver morgen. MediYoga som er mer meditativ og dokumentert medisinsk, undervises hver kveld. Klassene passer for alle uansett nivå. Hver enkelt deltaker vil og få tilbud om en individuell samtale eller egenpraksis med Monica.

 

Reisen vil kunne gi deg utvikling på og utenfor matten, uansett erfaring og ståsted. Kanskje du til og med får en dypere innsikt i deg selv, en annen bevissthet og ikke minst en masser av påfyll av gode opplevelser, varme og latter.

Program Yogareise

Hver dag starter med yoga på stranden eller på vårt meditasjonsområde. I tillegg reiser vi litt rundt for å oppleve det vennelige nabolaget. Alt er valgfritt, og du kan når som helst stå over en aktivitet og bare nyte livet i vårt paradis.

Dag 1 - Avreise gambia

Vår reise mot indre ro og ny energi starter på Oslo lufthavn, og derfra går flyet til Gambia 06.30. Vi ankommer Banjul, hovedstaden i Gambia 18.15.

Dag 2 - Bli kjent med Diannah Bolong

Vi reiser til Diannah Bolong. Omvisning på området. Det blir egentid med sol og bading, og vi runder av med introduksjon til yoga før middag. På kvelden blir det stemning rundt bålet.

Dag 3 - Økotur og tradisjonell dans

Vi starter dagen med yoga på stranden. Etter frokost blir det introduksjon til afrikanske rytmer via tromme og dans. Velkommen til din første “Afroøkt”! Etter lunsj viser våre guider deg rundt på området og forteller om planter og hvordan vi driver økologisk mat på Diannah Bolong.

Dag 4 - Besøke barneskole og landsbyhøvdingen

I dag besøker vi barneskolen i Diana. Vi får hilse på elevene og se på klasserommene som er ganske annerledes en våre klasserom her hjemme i Norge. Vi besøker høvdingen i landsbyen, han er en hyggelig mann som gjerne vil vite hvem som er på besøk i hans trakter. Egentid.

Dag 5 - Fridag og kurstilbud

Dette blir en rolig dag, tromme og danseworkshop etter frokost i skyggen. Denne dagen kan du gjøre akkurat som du vil, muligheter for å lage noe av batikk, et smykke, eller lære å lage senegalsk mat sammen med vår flinke kokk Dabba.

Dag 6 - Utflukt til Kafountine og trommer

Etter frokost går vi langs stranden for å besøke fiskelandsbyen ­Kafountine. Dette er nabolandsbyen til Diana og ligger omtrent en times gange unna. Vi spiser lunsj her (ikke inkludert) Det blir en litt sightseeing i området, med mulighet for shopping. I kafountine kan man få tak i mat, klær, håndarbeid og lokale bruksgjenstander. Vi tar en tur på fiskemarkedet og ser hvordan industrien fungerer med sine tonn med fisk i en bidig fart.

Dag 7 - tromme- og danseworkshop, mulighet for båttur

Dette blir en rolig dag, tromme og danseworkshop etter frokost i skyggen. Denne dagen kan du gjøre akkurat som du vi. Det vil bli mulighet for å ta en utflukt med båt gjennom mangrovene til kokkosnøttøya og besøke medisnkvinne som bor her.

Dag 8 - Besøke malariaprosjekt i Abene

Artistgruppen Mamma Africa er forkjempere for god helse i lokalsamfunnet. De har nå startet et prosjekt for å forebygge og bekjempe malaria. De dyrker Artemisia som er en forebyggende urt. Lederen for gruppa skal fortelle om prosjektet og så skal vi gjøre litt nytte for oss etterpå.

Dag 9 - Utflukt til det hellige treet i Abene

I nabolandsbyen Abene står et 1400 år gammelt tre, et hellig Kapooktre som sies å være det eldste i
hele Vest-Africa. Vi reiser sammen til Abene med buss, eller gåtur langs stranden etter eget ønske.

Dag 10 - Trommer og siste kveld på Diannah Bolong

I dag har vi satt av dagen til å gjøre alle de tingene dere skulle ønske dere hadde hatt mer tid til. Vi kjører dans og trommeworkshop som vanlig. Siste kveld på Diannah Bolong.

Dag 11 - Hjemreise

Vi nyter en siste yoga økt på Diannah Bolong før frokost. Det vil bli litt egentid og en liten lunsj før vi sier farvell og sjekker ut fra Diannah Bolong. Vi reiser mot Banjul, mellomlnder i brussel og ankommer Oslo tidlig neste dag.

Last ned detaljert program for yogareisen her

Program yogareise

*Du vil nå bli sendt videre til bestillingssiden til Spatravel. Dette for at du skal være beskyttet av pakkereiseloven. De står som teknisk arrangør og er medlem av reisegarantifondet.