Topografi og klima

Senegal har et tropisk regnklima klima i sør og steppeklima i nord. Regntiden varer fra juli til oktober, men nedbøren er ofte ustabil. Noen ganger regner det veldig lite og landet går igjennom en tørkeperiode, eller det kan regne mye som også kan ødelegge avlingene.

Plantevekst og annen vegetasjon former seg etter klimaet i de forskjellige områdene i landet. Vegetasjonen varierer fra tornebusker, frodige savanner, vanlig skog og tropisk regnskog
Miljøproblemer i Senegal er knyttet til overbeite, avskoging, jorderosjon, forørkning og overfiske. Temperaturene er ganske høye året rundt, men kan også svinge kraftig i regnperioder eller tørketider.

Dyreliv

dyreliv

De største pattedyrene er omtrent forsvunnet fra den vestlige delen av Senegal, men i øst finnes det fortsatt elefanter, antiloper, løver, leoparder og hyener. Omkring i hele landet kan man også finne sjakaler, snikekatter og diverse arter av aper. Krokodiller, skilpadder og flodhester er også å finne i de fleste elver. Mer enn 650 fuglearter finnes i Senegal.

 

Les mer

Norge – Senegal

ikon-norge-senegal

Helse og sikkerhet

Helse og sikkerhet

Klima

ikon-reisen