Vaksinerhelseogsikkerhet

Det anbefales å ta enkelte vaksiner før avreise, blant annet hepatitt (A og B) og gulfeber er påbudt. Det finnes mange aktører som tilbyr dette i Norge, og bør tas senest ti dager før avreise. Hvilke du trenger varierer av enkeltindividets vaksinehistorikk.
Mange reisende tar også en drikkevaksine mot kolera.
Ta kontakt med ditt nærmeste smittevernkontor for mer informasjon, eller en reiseklinikk. www.reiseklinikken.noMalaria

Malariatabletter er nødvendig, i turistsesongen (oktober – mai) er det lite innsekter, men det anbefales ikke å ta sjanser. Malarone og Lariam er kjente merker. Ta kontakt med fastlege for å finne det som passer best for deg, dette er individuelt og anbefaling av variantene tilpasses mht reiselengde.
Myggnetting har vi på stedet, men hvis du skal på utflukter utenfor vår regi anbefaler vi at du tar med et eget for å være på den sikre siden.
Diverse
Det anbefales å ha med Antibac eller lignende, lokalbefolkningen er ekstremt hyggelige og inkluderende og du må være forberedt på mye håndhilsning! Våtservietter er også praktisk å ha med.
Husk at man bor på landsbygda i Senegal – dersom det er spesielle ting man regelmessig har behov for bør man ta med dette fra Norge. Det er gjerne lang reisevei til apoteker, tamponger, plaster, smertestillende og for eksempel linsevann kan være lurt å ha med seg selv.Sikkerhet

Det er generelt meget trygt å reise i Senegal. Det er en del av kulturen å være hjelpsomme og inkluderende for gjester. Landet har først nylig fått politiske forhold som er velegnet for turisme. Dette betyr at turister er sjelden vare og en positiv overraskelse for de fleste. Våre lokale guider på stedet hjelper til med å organisere utflukter og opplevelser, og sikrer trygge og fantastiske opplevelser.

 

Les mer

Norge – Senegal

ikon-reisen

Reisen

ikon-reisen

Klima

ikon-reisen